Volledig scherm
Het personeel krijgt de griepprik. © ASz

Albert Schweitzer ziekenhuis promoot griepprik bij personeel

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een campagne gestart om meer personeel aan de griepprik te krijgen. Vorig jaar haalde 17 procent van de medewerkers de griepprik. Dat was meer dan voorgaande jaren, maar nog lang niet genoeg, vindt het ziekenhuis. Dat wil de vaccinatiegraad omhoog krijgen ter bescherming van de patiënten én om te voorkomen dat personeel uitvalt.

Waren voorgaande jaren vierhonderd vaccins toereikend, vorig jaar gingen ze voor het eerst op. Daarom is er dit jaar voor gekozen het aantal vaccins te verdubbelen en tegelijk een campagne te starten.

Alle medewerkers die op hoogrisicoafdelingen werken, hebben een persoonlijke oproep via hun e-mail gekregen. Aan afdelingshoofden is gevraagd om de vaccinatie in hun team actief te promoten.

Het ziekenhuis probeert het zo makkelijk mogelijk te maken om de griepprik te krijgen. Er kan een prikteam naar de afdeling komen om op locatie te prikken. Ook kunnen de vaccins naar de afdeling worden gebracht zodat men elkaar onderling kan prikken.

Ruime dekking

De griepprik biedt geen garantie dat iemand de griep niet krijgt. Wel zitten er dit jaar vier griepvarianten in het vaccin wat voor een ruime dekking zou moeten zorgen. ,,We hopen dat dit alles leidt tot een grotere bereidheid om te laten prikken, zodat we de achthonderd vaccins daadwerkelijk allemaal gebruiken’’, zegt ziekenhuiswoordvoerder Frank van den Elsen. ,,Als dat zo is, dan zouden we van 17 naar 34 procent gaan. Misschien kunnen we dan volgend jaar een stap extra zetten.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!