Een rij auto's als in normale tijden, zoals hier in 2019, is er momenteel niet bij op het afvalbrengstation van HVC.
Volledig scherm
Een rij auto's als in normale tijden, zoals hier in 2019, is er momenteel niet bij op het afvalbrengstation van HVC. © Rinie Boon

Afvalstations HVC blijven open: ‘Veel mensen geven gehoor aan oproep niet te komen’

De afvalbrengstations van HVC in Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht blijven vooralsnog gewoon open. Wel blijven de speciale maatregelen van kracht in verband met het coronavirus.

Dat laat woordvoerder Susan Baks van HVC weten in reactie op sluiting van het afvalbrengstation van reinigingsdienst Waardlanden in Hardinxveld-Giessendam. Die sluiting was volgens Waardlanden ‘noodzakelijk om de veiligheid en gezondheid van zowel bezoekers als medewerkers van Waardlanden tijdens de coronacrisis te waarborgen’.

Doordat veel mensen thuis zitten en meer vrije tijd hebben, werd er veel meer dan normaal geklust in de tuin en werden schuren opgeruimd. Dat resulteerde in drukte bij de afvalbrengstations.

Maximaal vijf auto's

Ook bij de HVC-stations in Dordrecht en Ambacht was die drukte waarneembaar. HVC nam daarop vorige week al maatregelen. ,,Vanuit de wachtrij mogen maximaal vijf auto’s tegelijkertijd het bordes op. Zodat de bezoekers minimaal 1,5 meter uit elkaar kunnen staan’’, verduidelijkt Baks.

Tegelijk deed HVC een dringende oproep aan inwoners om niet naar het afvalstation te komen, tenzij ‘strikt noodzakelijk’. Dat heeft er volgens Baks voor gezorgd dat de drukte hanteerbaar blijft, ook al blijft er een wachtrij. ,,Veel mensen hebben toch gehoor gegeven aan die oproep, waardoor we sluiting kunnen voorkomen.’’ 

De oproep op de site van HVC
Volledig scherm
De oproep op de site van HVC © HVC