Het aantal meldingen van huiselijk geweld nam af in de Drechtsteden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal meldingen van huiselijk geweld nam af in de Drechtsteden. © videostill

Aantal meldingen van huiselijk geweld daalt in regio: ‘Maar doet iedereen na ‘pak slaag’ ook aangifte?’

Experts waren er van overtuigd: nu vrijwel iedereen vanwege corona thuis aan het werk gaat, lopen de spanningen binnen gezinnen toe. En, in het kielzog daarvan, het huiselijk geweld. Toch lopen de meldingen van ‘pakken slaag’ de laatste maanden weer stevig terug, merken de hulporganisaties. Al kunnen de cijfers ook vertekenen...

 1. Jonge vrouw (19) ‘verkracht, gewurgd en zes dagen opgesloten door ex-vriend uit Made in leegstaand kantoorpand’
  PREMIUM

  Jonge vrouw (19) ‘verkracht, gewurgd en zes dagen opgesloten door ex-vriend uit Made in leegstaand kantoor­pand’

  Vanwege hun problematische relatie hadden een drugsverslaafde vrouw en Ian de W. (22) een contactverbod. Ze misten elkaar echter zo erg, dat de 19-jarige jongedame op 9 april vluchtte uit behandelingskliniek Fier en met De W. in een leegstaande kantoorruimte in Dordrecht belandde. Daar werd het slachtoffer zes dagen later door agenten hevig trillend, huilend en zwaargewond gevonden. Wat was er in die tussenliggende dagen gebeurd?
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?