Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire voerden eerder dit jaar actie op het Plein tijdens het Tweede Kamerdebat over het stopzetten van de kinderopvangtoeslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire voerden eerder dit jaar actie op het Plein tijdens het Tweede Kamerdebat over het stopzetten van de kinderopvangtoeslag. © ANP

Aantal gedupeerden toeslagenaffaire loopt op tot 900 in de Drechtsteden: ‘Nog elke week nieuwe meldingen’

Bijna negenhonderd mensen uit de Drechtsteden hebben zich gemeld bij de Belastingdienst omdat ze gedupeerden zijn van de toeslagenaffaire. Iets minder dan de helft van die mensen heeft echt hulp nodig van de gemeente om het leven weer op de rit te krijgen. 

 1. Larissa is één van de gezichten van armoedeglossy Quiet 500: ‘Ik verzoop zonder dat ik het doorhad’
  PREMIUM

  Larissa is één van de gezichten van armoede­glos­sy Quiet 500: ‘Ik verzoop zonder dat ik het doorhad’

  De Dordtse Larissa werd keihard geraakt door fouten van de Belastingdienst en het UVW en zit nog steeds met grote schulden. Ze is één van de zes mensen die met een groot verhaal in de nieuwste Quiet 500 staat, de armoedeglossy die eens in de zoveel jaar uitkomt. ,,Ik zag door de bomen het bos niet meer en durfde niet weer bij mijn ouders aan te kloppen. Ik verzoop zonder dat ik het doorhad.”
 2. Dit gloednieuwe restaurant zou niet misstaan in Dubai of New York: ‘Ik ben er supertrots op’
  PREMIUM

  Dit gloednieu­we restaurant zou niet misstaan in Dubai of New York: ‘Ik ben er supertrots op’

  Een modern vlees- en visrestaurant met een Aziatische twist. Én een al beproefd concept: Il Mercato. Horecamagnaat Bjorn van Dijl opent niet één, maar twee nieuwe restaurants. Allemaal op bijna 1000 vierkante meter in Hendrik-Ido-Ambacht. Woensdag gaan de deuren van het Italiaanse restaurant al open, op 18 januari gaat restaurant Kita van start. ‘Ik laat me inspireren door de meest extravagante horeca in Londen en Dubai.’