Luchtfoto van de wijk Baanhoek in Sliedrecht.
Volledig scherm
Luchtfoto van de wijk Baanhoek in Sliedrecht. © Cees Schilthuizen

2500 nieuwe woningen voor Sliedrecht: ‘Zorgen we wel voor voldoende sociale woningbouw?’

Sliedrecht wil de komende twintig jaar 2500 nieuwe woningen bouwen. De gemeenteraad stemde dinsdagavond in met het ‘Lokaal uitvoeringsprogramma wonen Sliedrecht’.

Een meerderheid ging akkoord in met het plan om 2500 woningen te bouwen tot het jaar 2040, alleen Slydregt.NU stemde tegen. Veel partijen geven aan nog wel graag mee te willen praten over de specifieke invulling ervan. Een van de zorgen van PRO Sliedrecht is of er voldoende sociale huurwoningen bijkomen. ,,Hoe gaat de gemeente er samen met Tablis voor zorgen dat er voldoende sociale woningbouw bijkomt?’’, wierp Gerrit Venis op. 

Vincent Prins (CDA) stelde de huidige inwoners van Sliedrecht hard nodig te hebben om de dorpsvoorzieningen op peil te houden. ,,Ik denk aan winkels en scholen, maar ook aan sportverenigingen en zelfs aan de waterbus.’’ Volgens de partij zijn er daarom voldoende aantrekkelijke huizen nodig op aantrekkelijke plekken in het dorp.

Slydregt.NU vroeg zich af of het nut had om dit in een woonplan vast te leggen, vooral vanwege een uitspraak van de rechter over het Nederlandse stikstofbeleid. 

Drechsteden

In de Drechtsteden moeten rond het jaar 2030 25.000 woningen zijn gebouwd. Daarvan wil Dordrecht er 10.000 bouwen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) groeit Sliedrecht tot het jaar 2030 met 1400 tot 26.400 mensen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!