Volledig scherm
Hij ziet eruit als een smartphone, maar de Galaxy J2 Pro kan online niks. © Samsung

Samsung komt met smartphone die scholieren gegarandeerd níet afleidt

Een 'smartphone' waarmee je kunt bellen en sms'en en die foto's maakt. Meer niet. Geen mobiel internet, geen verbinding maken op wifi, niks. Daar komt Samsung mee. Het toestel is vooral bedoeld voor ouderen, kinderen én voor scholieren die moeten blokken voor hun examen.

De supereenvoudige Android-telefoon Galaxy J2 Pro komt in eerste instantie alleen in Zuid-Korea op de markt. Hij kost daar 200.000 won, omgerekend ongeveer 150 euro. Er zijn twee kleuren: zwart en goud. Het toestel heeft een 5 inch scherm en onder de motorkap zit 1,5GB werkgeheugen.

Samsung richt zich op ouderen en kinderen die iets simpels nodig hebben, maar specifiek ook op Zuid-Koreaanse scholieren. Hun eindexamen, suneung genaamd, is cruciaal voor hun toekomst: wie een goede uitslag haalt, kan naar de beste universiteiten. Bij een slechte score kelderen de kansen op een mooie carrière. Alles wat ze kan afleiden van een topcijfer, is ongewenst. 

Vliegtuigen aan de grond

Het eindexamen is zo belangrijk, dat vliegtuigen aan de grond blijven als scholieren een luistertoets maken en dat agenten worden ingezet om laatkomers op tijd in de examenzaal te krijgen. Er worden ook extra bussen en metro's ingezet.

Als de scholieren het examen achter de rug hebben, mogen ze weer afgeleid worden. Dan kunnen ze, als pr-stunt van Samsung, hun internetloze 'smartphone' weer inruilen voor een ander toestel. Mét mobiel internet.

poll

Nu ik weet dat biologische producten goedkoper worden, ga ik die vaker kopen.

Nu ik weet dat biologische producten goedkoper worden, ga ik die vaker kopen.

  • Eens (56%)
  • Oneens (44%)
689 stemmen