Volledig scherm
. © Johan Wouters

Zwager Hans heeft zijn strijd tegen de FC K definitief verloren

Ik ken de moeder van scheidsrechter Danny Makkelie niet. De aanhang van ADO Den Haag kennelijk wel. Die meent te weten dat ze het oudste beroep ter wereld uitoefent. Ik ken ook de moeder van ADO-aanvaller en voormalige NAC-speler Erik Falkenburg niet. Maar volgens de meegereisde supporters van NAC is ze een collega van de moeder van Makkelie.

Het is altijd weer vermakelijk (of ergerlijk) om te horen dat de creativiteit van boze voetbalfans vaak n iet verder komt dan spreekkoren over een moeder in combinatie met het woord hoer. In het geval van Ronald en Frank de Boer rijmde dat tenminste nog, maar in het geval van Makkelie en Falkenburg slaat het dus helemaal nergens op. Tenminste, dat mag je aannemen.

Quote

Het is altijd weer vermake­lijk om te horen dat de creativi­teit van boze voetbal­fans vaak niet verder komt dan spreekko­ren over een moeder in combinatie met het woord hoer

Uiteraard is het de koorleden erom te doen om iemand zo diep mogelijk te kwetsen. Dan maar geen rijmelarij dus. Er zijn van die nuchtere spelers of arbiters die lachen om dergelijke onnozele acties. Omdat ze zich niet aangesproken voelen. Danny Makkelie, die NAC zaterdagavond een discutabele strafschop gaf, vond het wel te ver gaan en legde de wedstrijd stil. En hoe denk je dat de NAC-aanhang en Falkenburg-haters reageerden? Die scandeerden een hypocriet ‘schaam je kapot’ in de richting van hun Haagse vakbroeders. Echt waar.

Een collega liet vanuit de Tour eens weten dat hij zich in een gekkenhuis bevond. De voetballerij vertoont eveneens zware trekjes van zo’n absurdistische wereld, waarin je de een week word bejubeld en de week erop even gemakkelijk weer afgebrand.

Vanochtend werd ik wakker in een andere wereld. Zwager Hans heeft zijn strijd zondagmorgen vroeg tegen de FC K definitief verloren. Ooit vormden we samen bij de junioren de niet te stoppen doelpuntenmachine van Internos I. Nooit echter werden we toegezongen. Hooguit gaven we op elkaar af omdat de ander er toch echt beter voorstond.

Spreekkoren bleven voor zwager Hans ook uit toen hij uitgroeide tot een topvent. Hopelijk hebben de engelen hem met het mooiste lied ontvangen. Want Hans ken ik wel.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement