Zijn die zuurburen nou zelf nooit kind geweest?

ColumnVolgens de bewoners van het luxueuze Nijmeegse Parc Margriet gaat het geluid van spelende kinderen door merg en been. In hun lijst van allervervelendste geluiden ooit eindigt het waarschijnlijk net onder het schelle geluid van nagels over een schoolbord, een knarsende blokfluit en de radiocommercial van ‘ikwilvanmijnautoaf.nl’. 

Meteen daarna komt in hun ogen het hemeltergende lawaai van kindervreugde. Zoiets moet het wel zijn, want anders laat je een naastgelegen speelplaatsje niet sluiten.

Wanneer is bij deze enge mensen het besef gekomen dat een speelplaats nou eenmaal geluid voortbrengt? Of hebben ze het kneiterdure appartement in 2016 gekocht vanuit een glanzende brochure en zagen ze het speelpleintje pas bij de oplevering? Toen ze volledig opgedoft met de projectontwikkelaar een glaasje azijn stonden te toasten?

,,Verdeurie Geert-Jan, wat is dat nare snerpende geluid in mijn eur? Mijn hemel! Aanschouw! Een speelplein vol grut! Wist jij dit Geert-Jan?”

  1. Terugblikken: we genieten van mooie menselijke verhalen, maar ook trieste gebeurtenissen raken ons

    Terugblik­ken: we genieten van mooie menselijke verhalen, maar ook trieste gebeurte­nis­sen raken ons

    Nog ruim twee weken en we leven in 2020. Journalistiek denken we deze weken op de redactie veel aan terug- en vooruitblikken. Wat viel ons op in 2019, welke streekgenoten domineerden het nieuws, welke ontwikkelingen hebben we gesignaleerd in West-Brabant en wat gaat 2020 ons brengen. Het valt niet altijd mee terug te ploegen in ons geheugen, maar gebeurtenissen die echt grote impact hebben gehad, zijn door geen van de verslaggevers vergeten.