Volledig scherm
PREMIUM
Zijlstra heeft wél aantoonbaar eerder werk gehad waar hij noch ervaring noch affiniteit mee had, herinnert columnist Niels Herijgens zich. (Foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs) © Niels Herijgens

Zet hockeyer Halbe nou niet op het voetbalveld

COLUMNDat afgezwaaide politici soms nieuw werk vinden, lijkt me prima. Stel dat geen enkel oud-Kamerlid of niet één ex-minister nog aan een job kon komen. Dat zou miljoenen aan wachtgeld kosten. Laat ze werken voor de kost!

Maar hou het alsjeblieft een beetje geloofwaardig. Nu is Halbe Zijlstra ineens in beeld voor een wereldbaan bij de Wereldbank. Die mag daar beslissen over leningen aan derdewereldlanden. Vast een mooie taak, maar waarom zou je daar iemand zetten die én niks met ontwikkelingshulp heeft én geen ervaring met financiën?

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.