Wisseling van de wacht

van de hoofdredactieDe komende maanden staat André Trompers aan het journalistieke roer van BN DeStem. Hij vervangt hoofdredacteur Hille van der Kaa tijdens haar zwangerschapsverlof. Zij geeft met deze column het stokje over.

André, ik ken je al langer, maar de lezer wellicht niet. Vertel eens over jezelf.

,,André Trompers, 36 jaar. Geboren in het ziekenhuis van Breda, getogen in Lage Zwaluwe. Na een tijdje tussendoor in Breda, nu al weer een aantal jaar woonachtig in Lage Zwaluwe met mijn vriendin en twee kinderen.”

Je bent 36 jaar oud, is dat niet jong voor zo’n verantwoordelijke baan?

,,Stelden ze jou vier jaar geleden niet dezelfde vraag?”

Ja, dat klopt. Ik voelde dat destijds trouwens niet zo. Jij wel?

,,Nee, leeftijd zegt mij niet zoveel. Ik draai ook al een tijdje mee. Ik studeerde sporteconomie aan het hbo en vrijetijdswetenschappen aan de universiteit. Tijdens mijn laatste studie wilde ik graag werken voor de krant die bij mijn ouders thuis op de deurmat viel. Dat was BN DeStem. Als 21-jarige begon ik als sportcorrespondent. Dat bleef ik doen naast mijn eerste banen buiten de journalistiek. Totdat ik in 2010 vast op de onlineredactie van BN DeStem kon komen werken.”

En toen ging het snel. Je werd binnen een aantal jaar chef Sport en daarna chef Online.

,,Ja. En sinds vorig jaar ben ik chef Online van alle Brabantse regionale titels – BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad – van de Persgroep.”

Ik hoor vaak het woord sport als we over jouw journalistieke carrière spreken. Krijgen we nu nog meer NAC in de krant?

,,Nee hoor. Sport is voor veel mensen belangrijk, maar vormt een beperkt onderdeel van onze totale nieuwsvoorziening. Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat andere nieuwsfeiten meer impact kunnen hebben dan een sportwedstrijd. Ik denk bijvoorbeeld aan dat akelige ongeluk in Oss. Of de explosie bij Chemie-Pack in Moerdijk, toen ik net bij de krant begon. Dat zijn verhalen die mensen echt raken en je altijd bij blijven.”

Gaat de lezer iets anders merken van jouw aanwezigheid, in de krant?

,,Dat denk ik niet. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen zijn werk goed kan doen op de redactie. Daarnaast richt ik me op journalistieke onderwerpen die dichtbij onze lezers liggen, zoals we dat nu ook al doen.”

En je schrijft vanaf volgende week deze column!

,,Ja, dat klopt. Dat vind ik belangrijk. Ik wil graag laten weten dat de krant altijd openstaat voor dialoog. Deze column is daar een mooi voorbeeld van. Ik hoop dat de lezers ook mij weten te vinden.”

Hille van der Kaa
hoofdredacteur

Volledig scherm
André Trompers, hoofdredacteur BN de Stem. © Foto Jan Stads / Pix4Profs