Volledig scherm
PREMIUM
Ook tussentijds lokaal naar het stemlokaal? Niet als het aan columnist Niels Herijgens ligt. © ANP; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Willen we meer of minder verkiezingen?

COLUMN & POLLKunnen we binnenkort weer naar de stembus? Het Brabants provinciebestuur ligt immers op z’n gat: het CDA regeert weliswaar officieel nog mee, maar de gedeputeerden van die partij zijn opgestapt. Gevolg: meerderheid kwijt. Moeten we de rode potloden alvast slijpen en nieuwe affiches laten drukken?

Nee, zo werkt het alleen in Den Haag. Valt de regering, dan komen er doorgaans vervroegde landelijke verkiezingen. Maar dat geldt in Nederland niet voor andere bestuurslagen.

  1. Terugblikken: we genieten van mooie menselijke verhalen, maar ook trieste gebeurtenissen raken ons

    Terugblik­ken: we genieten van mooie menselijke verhalen, maar ook trieste gebeurte­nis­sen raken ons

    Nog ruim twee weken en we leven in 2020. Journalistiek denken we deze weken op de redactie veel aan terug- en vooruitblikken. Wat viel ons op in 2019, welke streekgenoten domineerden het nieuws, welke ontwikkelingen hebben we gesignaleerd in West-Brabant en wat gaat 2020 ons brengen. Het valt niet altijd mee terug te ploegen in ons geheugen, maar gebeurtenissen die echt grote impact hebben gehad, zijn door geen van de verslaggevers vergeten.