Volledig scherm
PREMIUM
Column Jacques Hendriks © BN DeStem

Wij nooit-rokers bezingen maar één badplaats, luidkeels nog wel: Renesse

Stop met dat neuzelende geneurie over Zoutelande! Er is maar één badplaats die we zouden moeten bezingen, luidkeels nog wel: Renesse! Vanaf 1 juni wordt een deel van het goudgele strand aldaar rookvrij. En dat is een primeur in Nederland.

Volledig scherm
rookvrije stranden in Frankrijk. FOTO: Frank Renout © Frank Renout

In feite is dat laatste schandalig, in landen als België en Frankrijk zijn al langer rookvrije stranden. Heerlijk, geen tabakwalmen die door de zeewind je neusgaten ingeblazen worden. En geen brandwonden op je al door de zon geblakerde lijf, omdat een onoplettende passant zo nodig met een smeulende peuk in zijn klauwen net iets te dicht langs jou door het zand moet banjeren.

  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.