Volledig scherm
PREMIUM
Waterschappen doen nuttig werk, vindt columnist Niels Herijgens. Maar de verkiezingen ervoor acht hij overbodig en ondemocratisch. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Waterschapsverkiezingen? Gauw afschaffen!

COLUMNOok al zo’n verkiezingskoorts? Nog minder dan zes weken en we mogen weer. Grote formulieren, rode potloodjes­­, verzegelde kliko’s... en natuurlijk de grote vraag: wie komen deze keer in het waterschapsbestuur? Spannend, man! Ik kan nu al bijna niet meer slapen!

Ach, wat hadden ze het graag dat ik het meende, al die mannen en vrouwen die Brabantse Delta, Scheldestromen of een van die 19 andere waterschappen willen besturen. Helaas voor hen: behalve hun familie, vrienden en kennissen geeft haast niemand ook maar ene moer om hun stemmenstrijd.

  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.