Wat kan Steven Kruijswijk in de Ronde van Spanje? Hij verloor in West-Brabant al een concurrent, constateert columnist Niels Herijgens. En dat terwijl de Vuelta volgend jaar pas hierheen komt!
Volledig scherm
PREMIUM
Wat kan Steven Kruijswijk in de Ronde van Spanje? Hij verloor in West-Brabant al een concurrent, constateert columnist Niels Herijgens. En dat terwijl de Vuelta volgend jaar pas hierheen komt! © Cor Vos; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Waarom Steven Kruijswijk straks even een bloemetje richting West-Brabant moet sturen

COLUMNDe Ronde van Spanje doorkruist pas volgend jaar onze regio. Toch is het West-Brabant-effect nu al merkbaar. We hadden zelfs al invloed op de einduitslag van de Vuelta van dít jaar, nog vóór die van start ging.

Want zondag ging wielrenner Richard Carapaz­­ onderuit in Etten-Leur, tijdens het profcriterium. De Ecuadoriaan had eerder dit jaar de Ronde van Italië gewonnen en gold als een van de favorieten voor de Vuelta-zege. Maar die kan hij vergeten na zijn kennismaking met de Brabantse bodem. Terwijl de rest om de rode leiderstrui strijdt, zit hij thuis met een blauwe schouder.