Achtstegroepers repeteren soms al thuis voor hun schoolmusical; de dochter van columnist Niels Herijgens hoopt vooral dat de voorstelling op een of andere manier doorgaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Achtstegroepers repeteren soms al thuis voor hun schoolmusical; de dochter van columnist Niels Herijgens hoopt vooral dat de voorstelling op een of andere manier doorgaat. © BN DeStem; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Waarom de groep 8-musical móet doorgaan, desnoods met mondkapjes

COLUMNHoop in huize Herijgens: heel misschien kunnen de basisscholen na de meivakantie weer open. Het is nog maar een gerucht, maar met name de achtstegroeper staat al te stuiteren. Wellicht gaat haar eindmusical toch nog door!

Natuurlijk zijn er ook kinderen die daar geen bal aan vinden. Die ronduit opgelucht zouden zijn als de theatrale afsluiting van hun basisschooltijd werd afgeblazen. Na de zoveelste nachtmerrie over vergeten teksten, overslaande stemmen en broekpoepen op het podium, overwegen ze serieus een licht misdrijf: wat zou mij een paar dagen celstraf opleveren, waardoor ik – helaas juf, de rechter heeft beslist – tóch niet kan meedoen aan de voorstelling?