Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij Duncan Laurence mag Nederland het Songfestival organiseren. Columnist Niels Herijgens vindt de kandidatuur van Breda helemaal zo raar nog niet. © ANP; Pix4Profs

Waarom Breda helemaal niet te klein is voor het Songfestival

COLUMNHet regent smalende reacties sinds Breda bekendmaakte het Eurovisie Songfestival te willen organiseren. Kansloos! Onhaalbaar! Grootheidswaan! Maar intussen is Breepark aangemeld. En hoe langer je erover nadenkt, hoe minder gek dat klinkt.

De misvatting zit deels in de grootte van het Songfestival. We zien dat met z’n allen als een gigantisch evenement. En het is ook groot, maar vooral in tv-kijkers. Qua bezoekers valt het wel mee.

  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.