Volledig scherm
PREMIUM
© Peter Zandee

Vóór de Europese Unie. Alleen: ik vóel ‘m niet

COLUMNHet was niet superdruk op het stembureau waar ik mijn steentje bijdroeg aan de democratie. Europa staat ver van ons bed, alle hanengevechten tussen Baudet en Rutte ten spijt. Ik heb er ook last van. Ik ben hartstikke voor de unie. Samen sta je sterker. We zouden wel gek zijn om de Calimero uit te hangen in het tijdperk van Poetin en Trump. Alleen: ik vóel Europa niet.

Je kunt mij heel gelukkig maken met een vakantie in Slovenie, Griekenland, Spanje of Italië maar het is niet alsof ik bij vrienden op visite ben. Er is geen ‘samen’.

  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.