Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens pleit voor een wekelijks worstenbroodberaad. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Vijf Brabanders zijn de baas over 84 Kamerzetels, maar levert dat ook wat op?

COLUMNIs Brabant de baas in Den Haag? Die vraag is zo gek niet: sinds het aantreden van Rob Jetten hebben liefst vijf Tweede Kamerfracties een Brabantse leider.

Vroeger moest de Brabantse invloed van het CDA komen. Dat had in het katholieke zuiden altijd aanhang en personeel. Maar nu? De christendemocraten regeren weer mee, maar zijn er­in geslaagd nul (!) bewindslieden uit het Brabantse aan te stellen. En partijleider Buma is een Fries.

  1. Waarom Ilse DeLange zo groot voorop?
    van de hoofdredactie

    Waarom Ilse DeLange zo groot voorop?

    ‘Waarom Ilse DeLange zo groot voorop? Omdat er eerst een flinke afbeelding van de moord in Oss stond. Maar die werd veel kleiner dan verwacht, dus we moesten snel omschakelen. En het liefst had ik een grotere trailer gemaakt van de stationsperikelen, maar de foto’s waren er niet geschikt voor. Nog even getwijfeld om stuk over rekeningrijden tot opening te bombarderen, maar toch maar niet gedaan. We zouden dat nog naar onze regio kunnen trekken, door transportbedrijven hier te vragen hoe zij erin staan. Nico’s provincieverhaal mag weleens mee. Bericht correspondent Frank Renout ons over de paardenvleesfraudestrafeis?’