Volledig scherm
PREMIUM
Column Wim van Leest © BN DeStem

Viceland: Volstrekt absurd, maar onweerstaanbaar

Een tv-recensent ben ik niet, maar ik kijk al wel een jaar of 58 naar dat kastje. Heb ik het dan allemaal wel gezien? Welnee, en er is één zender waar ik momenteel enorm van geniet. Viceland heet ie en hij zit op kanaal 26 bij Ziggo en op 22 bij Caiway. 

Het is een Amerikaanse zender, maar dan van het alternatieve, zeer liberale soort. Met 24/7 documentaires. Over geo-politiek, hedendaagse beschaving en wetenschap, innerlijke mens, trends en wat al niet meer. Wereldwijd. Maar je ziet er vooral een heel ander Amerika. Dat is een land waarin marihuana op steeds meer plekken gelegaliseerd en in de samenleving geïntegreerd is. Je hoort er enerzijds business men miljardenwinsten voorspellen. Anderzijds zie je freaks van alles met wiet doen. Ze maken er wijn mee of gaan met de geraffineerde wietbestanddelen moleculair koken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ruttes trollen
  van de hoofdredactie

  Ruttes trollen

  “De grote paradox van onze tijd is dat het in de overload aan informatie, aan meningen en meninkjes, steeds moeilijker wordt feiten en fictie uit elkaar te houden. Dat is iets waar zowel journalisten als politici zich zorgen over moeten maken. Want het nepnieuws en de internettrollen zijn echt onder ons en dat is niet iets om licht over te denken. Als een feit ook maar een mening wordt, zijn het publieke debat en de democratische rechtsstaat het eerste slachtoffer.’’
 2. ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijkheid krijgen zijn dromen waar te maken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijk­heid krijgen zijn dromen waar te maken’

  Zevenbergen, sportpark de Meeren zondag 13 januari 2019. Vandaag is de voetbalvereniging Virtus gastheer van een vriendschappelijk toernooitje. Naast de thuisclub spelen Beek Vooruit, Rood-Wit Willebrord en UVV’40 twee wedstrijdjes van krap een uur tegen elkaar. De insteek? Lekker voetballen na een winterstop vol bubbelwijn, kalkoen, oliebollen en bier. Eersteklasser Rood-Wit wint het vierluik trouwens overtuigend.