Volledig scherm
PREMIUM
Column Wim van Leest © BN DeStem

Viceland: Volstrekt absurd, maar onweerstaanbaar

Een tv-recensent ben ik niet, maar ik kijk al wel een jaar of 58 naar dat kastje. Heb ik het dan allemaal wel gezien? Welnee, en er is één zender waar ik momenteel enorm van geniet. Viceland heet ie en hij zit op kanaal 26 bij Ziggo en op 22 bij Caiway. 

Het is een Amerikaanse zender, maar dan van het alternatieve, zeer liberale soort. Met 24/7 documentaires. Over geo-politiek, hedendaagse beschaving en wetenschap, innerlijke mens, trends en wat al niet meer. Wereldwijd. Maar je ziet er vooral een heel ander Amerika. Dat is een land waarin marihuana op steeds meer plekken gelegaliseerd en in de samenleving geïntegreerd is. Je hoort er enerzijds business men miljardenwinsten voorspellen. Anderzijds zie je freaks van alles met wiet doen. Ze maken er wijn mee of gaan met de geraffineerde wietbestanddelen moleculair koken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De schatkamer van het Duitse voetbal
    PREMIUM

    De schatkamer van het Duitse voetbal

    Ruim twee jaar geleden zitten er 1.300 voetbaltrainers op de tribune bij PEC in Zwolle tijdens, het door de KNVB georganiseerde, trainingscongres. Het eigenwijze land waar vanuit de veelgeprezen jeugdopleidingen de ene na de andere creatieve voetballer doorstroomde is in paniek. De nationale competitie wordt steeds minder van niveau, en internationaal breken we allang geen potten meer. Ons Nederlandse voetbal stevent af op een sportief bankroet. En we zoeken de oplossing vlak over de grens... in Duitsland.