Volledig scherm
PREMIUM
Column Wim van Leest © BN DeStem

Viceland: Volstrekt absurd, maar onweerstaanbaar

Een tv-recensent ben ik niet, maar ik kijk al wel een jaar of 58 naar dat kastje. Heb ik het dan allemaal wel gezien? Welnee, en er is één zender waar ik momenteel enorm van geniet. Viceland heet ie en hij zit op kanaal 26 bij Ziggo en op 22 bij Caiway. 

Het is een Amerikaanse zender, maar dan van het alternatieve, zeer liberale soort. Met 24/7 documentaires. Over geo-politiek, hedendaagse beschaving en wetenschap, innerlijke mens, trends en wat al niet meer. Wereldwijd. Maar je ziet er vooral een heel ander Amerika. Dat is een land waarin marihuana op steeds meer plekken gelegaliseerd en in de samenleving geïntegreerd is. Je hoort er enerzijds business men miljardenwinsten voorspellen. Anderzijds zie je freaks van alles met wiet doen. Ze maken er wijn mee of gaan met de geraffineerde wietbestanddelen moleculair koken.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.