Volledig scherm
PREMIUM
Met allerlei argumenten wordt serieus betoogd dat in Nederland meer moet worden gebaard, ziet columnist Niels Herijgens. Steeds weer de mens als middel, in dienst van een hoger doel. © Getty; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Van extra baby's en heel grote gezinnen worden we helemaal niet gelukkig

COLUMNKrijgen we te weinig kinderen? Wie me twintig jaar geleden had voorspeld dat we het nu over geboortepolitiek zouden hebben, had ik uitgelachen. De bevolkingsgroei aanjagen, dat was toch iets van pastoors in de jaren vijftig?

Toch wordt tegenwoordig se­rieus betoogd dat in Nederland meer moet worden gebaard. En niet alleen door Thierry Baudet in zijn geruchtmakende Houellebecq-essay. 

  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.