Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens sloeg met het uiterlijk van een mijnwerker - bezweet, verfomfaaid, overal zwarte vegen - zijn koude koffie achterover en vertelde dat hij gelijk had. (Foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs) © Niels Herijgens

Vakantie-factcheck: is de tankslang bij het pompstation écht altijd lang genoeg?

COLUMNAch, je bent journalistje of je bent het niet, hè. Dus sloeg ik ook op vakantie naarstig aan het factchecken. Want waarheidsvinding is geen negen-tot-vijf-job en bovendien ben ik om negen uur helemaal m’n nest nog niet uit, dus waar hebben we het over? Nou dan. Iemand moet het doen.

  1. Soixante neuf: het is meer iets voor zon- en feestdagen
    column

    Soixante neuf: het is meer iets voor zon- en feestdagen

    Nu de Tour de France is afgelopen, wilde ik het eens met u over de Franse toer hebben. De Franse toer is de ouderwetse uitdrukking waarmee men het seksuele tijdverdrijf soixante neuf omschrijft. Er kleeft sowieso iets Frans aan deze activiteit. In het deftige Duits heet het französicher Verkehr of Duettbläserei, de volkse variant is Tuten und Blasen. Al in de Kamasutra, het 2000 jaar oude Indische leerboek voor pasgetrouwde stellen, werd het aangeduid als specialiteit: iets voor de fijnproever. Het is duidelijk geen alledaagse vorm van geslachtsgemeenschap, meer iets voor zon- en feestdagen.