Uit de schaduw

Van de hoofdredactieGroot op internet, een pushbericht, een filmpje, een foto op de voorpagina van de krant en een interview in diezelfde krant. Ik vond de aandacht voor mijn persoontje nogal ruim afgelopen week. Maar het hoort erbij als je definitief benoemd wordt tot hoofdredacteur van BN DeStem heb ik me laten vertellen. Ineens stap je uit de schaduw en ben je even een regionale bekendheid.

Ik heb het geweten ook. Vanaf het moment van de bekendmaking, dinsdagmiddag om half 4, regende het berichten. Het leverde mooie felicitaties op van onder meer vrienden, bekenden, familie, collega's, oud-collega's en ook collega's van andere media. 's Avonds, eenmaal thuis op de bank, bleef het berichten regenen. Ook van voor mij onbekenden.

Nog beginnen

LinkedIn-verzoeken en berichten, vriendschapsverzoeken en reacties op Facebook, tweets, ga zo maar door. Ik was zowaar opgelucht dat ik woensdagochtend bij de bakker in Prinsenbeek niet werd herkend. Als je wint heb je vrienden zongen Henny Vrienten en Herman Brood in een verleden. Zo voelde het vanaf dinsdagmiddag half 4 ook voor mij een beetje, al is winnen niet echt het juiste woord. Ik moet namelijk nog beginnen aan deze mooie uitdaging en dat is toch anders dan dat je al als winnaar over de eindstreep gaat. 'Aangesteld worden is één', zei ik dinsdag bij mijn benoeming, 'er iets moois van maken twee.'

Onderscheidend zijn

Ik ga mijn best doen om dat samen met de collega's bij ons mooie nieuwsmerk voor elkaar te krijgen. We gaan er met frisse moed tegenaan om voor elk van onze abonnees elke dag een zo goed mogelijke krant te maken, zowel op papier als online. Wij willen voor u hét nieuwsmerk van deze regio blijven door onderscheidend te zijn met nieuws en verhalen uit de regio, aangevuld met de beste producties uit binnen- en buitenland op velerlei gebieden.

Feedback vanuit u als lezer over wat er anders en/of beter kan, is altijd welkom. En advies ook, zoals een oud-bibliotheekdirecteur uit ons gebied op Twitter mij gaf na mijn benoeming: 'Blijf zorgen voor de belangrijke functie van de journalistiek in steden en dorpen. Informeren, politieke waakhond, enz.'

Frisse moed

Eén van de mooiste reacties kwam van een trouwe abonnee, die aangaf 'de krant 's morgens gewoon op papier te willen blijven lezen met een bakje thee of koffie'. Daar gaan we met liefde en enthousiasme voor zorgen, heb ik geantwoord. Net als we er met frisse moed tegenaan gaan om onder meer het advies van de oud-bibliotheekdirecteur succesvol op te volgen.

Natuurlijk willen wij in West-Brabant de belangrijkste nieuwsbron blijven, in de vorm van politieke waakhond, maar ook wat betreft andersoortige, niet-politieke verhalen. Ik hoop dat wij als BN DeStem dagelijks uit de schaduw stappen en het verschil blijven maken voor u als trouwe lezer, bezoeker, kijker en/of luisteraar.

André Trompers
hoofdredacteur
Reageren? hoofdredactie@bndestem.nl

André Trompers
Volledig scherm
André Trompers © Pix4Profs-Ron Magielse