Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens: laten we eens ons voordeel doen met dat imago van crimi-provincie. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Tour de Crime: we kunnen ook profiteren van de Brabantse drugsmisdaad

COLUMNBrabantse criminelen rijden in de gele trui: treffende wielerbeeldspraak van een paar burgemeesters, gisteren in BN DeStem. De boeven hebben de voorsprong, een heel peloton van autoriteiten probeert vaart te maken om ze te achterhalen.

Maar het bracht me ook op een idee: kunnen we niet een keer ons voordeel doen met dat imago van crimi-provincie? En dan heb ik het niet over meeprofiteren van wietverdiensten. Nee, er is gewoon toeristisch potentieel.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.