Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens: laten we eens ons voordeel doen met dat imago van crimi-provincie. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Tour de Crime: we kunnen ook profiteren van de Brabantse drugsmisdaad

COLUMNBrabantse criminelen rijden in de gele trui: treffende wielerbeeldspraak van een paar burgemeesters, gisteren in BN DeStem. De boeven hebben de voorsprong, een heel peloton van autoriteiten probeert vaart te maken om ze te achterhalen.

Maar het bracht me ook op een idee: kunnen we niet een keer ons voordeel doen met dat imago van crimi-provincie? En dan heb ik het niet over meeprofiteren van wietverdiensten. Nee, er is gewoon toeristisch potentieel.

 1. Ruttes trollen
  van de hoofdredactie

  Ruttes trollen

  “De grote paradox van onze tijd is dat het in de overload aan informatie, aan meningen en meninkjes, steeds moeilijker wordt feiten en fictie uit elkaar te houden. Dat is iets waar zowel journalisten als politici zich zorgen over moeten maken. Want het nepnieuws en de internettrollen zijn echt onder ons en dat is niet iets om licht over te denken. Als een feit ook maar een mening wordt, zijn het publieke debat en de democratische rechtsstaat het eerste slachtoffer.’’
 2. ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijkheid krijgen zijn dromen waar te maken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijk­heid krijgen zijn dromen waar te maken’

  Zevenbergen, sportpark de Meeren zondag 13 januari 2019. Vandaag is de voetbalvereniging Virtus gastheer van een vriendschappelijk toernooitje. Naast de thuisclub spelen Beek Vooruit, Rood-Wit Willebrord en UVV’40 twee wedstrijdjes van krap een uur tegen elkaar. De insteek? Lekker voetballen na een winterstop vol bubbelwijn, kalkoen, oliebollen en bier. Eersteklasser Rood-Wit wint het vierluik trouwens overtuigend.