Strepsils moet boven de rivieren betere verkoopcijfers hebben dan beneden, dat kan niet anders

columnTerwijl ik mijn zoon van vier voor het slapengaan voorlees kijkt hij me onderzoekend aan. Wat doet papa raar. Wat praat papa moeizaam. En ja, papa doet ook raar, want papa leest niet voor, papa oefent zijn harde g. De schildpad met de wens om voor een keer de snelste te zijn interesseert hem niets. Hij moet oefenen.

In een aankomende tv-serie maak ik onderdeel uit van een gezin van boven de rivieren, een rol die vraagt om een harde g. En dus lees ik zoveel mogelijk hardop. Niet alleen verhalen voor mijn zoon, maar ook recepten, bijsluiters, ingrediëntenlijsten op verpakkingen en de borden langs de weg. Onder de douche spreek ik ter plekke bedachte onzin-zinnen uit in de hoop dat wat de witte tegels weerkaatsen allesbehalve Brabants klinkt. Vier dagen intensief ABN-gerasp levert serieuze keelpijn op. Strepsils moet boven de rivieren betere verkoopcijfers hebben dan beneden, dat kan niet anders.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.