Strepsils moet boven de rivieren betere verkoopcijfers hebben dan beneden, dat kan niet anders

columnTerwijl ik mijn zoon van vier voor het slapengaan voorlees kijkt hij me onderzoekend aan. Wat doet papa raar. Wat praat papa moeizaam. En ja, papa doet ook raar, want papa leest niet voor, papa oefent zijn harde g. De schildpad met de wens om voor een keer de snelste te zijn interesseert hem niets. Hij moet oefenen.

In een aankomende tv-serie maak ik onderdeel uit van een gezin van boven de rivieren, een rol die vraagt om een harde g. En dus lees ik zoveel mogelijk hardop. Niet alleen verhalen voor mijn zoon, maar ook recepten, bijsluiters, ingrediëntenlijsten op verpakkingen en de borden langs de weg. Onder de douche spreek ik ter plekke bedachte onzin-zinnen uit in de hoop dat wat de witte tegels weerkaatsen allesbehalve Brabants klinkt. Vier dagen intensief ABN-gerasp levert serieuze keelpijn op. Strepsils moet boven de rivieren betere verkoopcijfers hebben dan beneden, dat kan niet anders.

  1. ‘De spelersgroep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’
    PREMIUM
    column

    ‘De spelers­groep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’

    Ontslag. Páts. Dat is een klap die hard aankomt. Iedere voetbaltrainer krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken. Op dat moment voel je de grond onder je voeten wegzakken. Dat hakt er emotioneel diep in. Zelfs de beste trainers gaan hevig twijfelen aan eigen kunnen. Niet goed genoeg. Gewogen en te licht bevonden. Of je nou Scolari of De Vries heet, dat gevoel overheerst. Een donkere kloteperiode breekt aan.