Sinds de brief van Jan Hoek en de reacties daarop weten we beter
Delen per e-mail
Jongelui, wat ik wil zeggen: wij waren tien jaar van onze jeugd kwijt. Probeer nou nog een klein jaar de rug recht te houden. Dan kun je na klein jaar waarschijnlijk weer volop van je jonge leven genieten. Ik ben 94 jaar, maar ik reken op jullie.
Met deze zinnen sloot Jan Hoek zijn onlangs ingezonden lezersbrief af, waarin hij de Nederlandse jongeren opriep een beetje voorzichtig te zijn in tijden van corona. De brief ging viral op social media en leverde een stormvloed aan reacties op. Vrijwel allemaal begripvolle reacties, veelal ook van jongeren. Zij schreven Jan Hoek terug en ook deze brieven werden weer massaal gedeeld.
E-paper
De lezersbrief van Jan Hoek, de opvolgende artikelen en brieven met reacties werden online enorm goed gelezen, bleek uit de cijfers. Maar niet alleen online, weten we sinds kort. Deze week werd aan ons als hoofdredacteuren namelijk een rapportage getoond waarin we kunnen aflezen hoe de e-paper (de digitale krant) door u als lezer wordt geconsumeerd. Welke verhalen worden goed gelezen, welke minder, en datzelfde gaat op voor pagina's.
Lezersbrieven hebben we enige tijd online gezet, maar dat doen we inmiddels niet meer. Dat geldt trouwens ook voor een groot deel van onze collega-kranten. Daar is online niet heel veel behoefte aan, was onze gedachte.
Populair? Wat heet!
Sinds de brief van Jan Hoek en de reacties daarop weten we beter, als het gaat om online. Maar dat de ingezonden meningen van lezers ook in de digitale krant een populair gedeelte vormen, wisten we tot deze week nog niet. Populair? Wat heet! Uit een eerste rapportage blijkt dat geen redactioneel gedeelte van de krant zo goed wordt gelezen als de lezersbrieven.
De cijfers zijn nog slechts over een korte periode gemeten en de ene pagina met lezersbrieven is de andere niet, maar ze genieten blijkbaar meer populariteit bij u als lezer dan ik had kunnen bevroeden. In onze krant reserveren we nu wekelijks een bescheiden gedeelte (rechts van deze rubriek) voor lezersbrieven, maar misschien vindt ook u dat wel veel te bescheiden. Laat het mij gerust weten als u denkt dat de cijfers kloppen en u ook wel wat meer lezersbrieven wilt lezen.
Insturen
En zelf een lezersbrief insturen naar de redactie? Ja, ook dat kan. U kunt uw schrijven richten aan meningen@bndestem.nl. We vragen u de brief niet langer dan 200 woorden te maken en er altijd even uw naam en woonplaats bij te vermelden (zonder dat alles gaan wij niet over tot plaatsing; daarnaast kan de redactie overgaan tot selectie en inkorting). Als het storm loopt en de cijfers uit de analyse van de e-paper blijven hoog, gaan we uiteraard serieus overwegen om er in onze krant meer ruimte voor te gaan reserveren.
André Trompers
hoofdredacteur
Reageren? hoofdredactie@bndestem.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
COLUMN Het Brabantse provinciebestuur is afhankelijk geworden van een ongeleid projectiel
De mensen met een sterke maag blijven over, hoorde ik deze week. En dat ging niet over mogelijke bijwerkingen van het coronavaccin, een opdracht in Kamp Van Koningsbrugge of deelnemers aan een wedstrijdje oliebollen vreten. -
PREMIUM
column Nieuwe tv-hit: Kamp van Roosendaal
Doe dit thuis niet na! Tussen alle zalvende woorden richting deelnemers en de diepe zuchten bij ieders inspanning, zou Jeroen van Koningsbrugge zijn vele kijkers van Kamp van Koningsbrugge wel eens mogen waarschuwen. -
PREMIUM
column Kedeng kedeng, slopen dat jaren 30-getrut
Toch nog even over dat nieuwe huis van Guus Meeuwis, als het mag. Het lijkt wel of de Brabantse bard een oorlogsmisdaad heeft begaan met die onder architectuur gebouwde bunker van hem. -
PREMIUM
COLUMN Waarom kappers best boos mogen zijn op voetballers
Ophef in de Bundesliga. Doet de VAR het niet goed? Koopt Bayern München de concurrentie weer eens leeg? Nee, deze keer gaat het om haar. -
PREMIUM
COLUMN Waar zijn die superslimme algoritmes als het om nepberichten over Hélène gaat?
Hélène Hendriks, die kwam ik deze week wel vijf keer tegen. Niet op straat in haar woonplaats Breda. Niet op tv, bij een van de voetbaluitzendingen die ze presenteert. Nee, op Twitter.
-
PREMIUM
column Een lihanbout voor elke wout
Wat fijn dat er tussen alle ellende af en toe goed nieuws opduikt. Als een sneeuwklokje dat een nieuwe lente aankondigt. -
PREMIUM
COLUMN & POLL Toon mij uw Top 2000-lijstje, en ik zeg u wie u bent
Stemmen doen wij Nederlanders graag anoniem. Dat wil zeggen: als het om politieke verkiezingen gaat. Welke liedjes we invullen voor de Top 2000, mag juist iedereen weten. -
PREMIUM
COLUMN Coronasport: ‘Ik zit op koffie’
De voor de feestdagen teruggekeerde studerende zoon des huizes keek me Kerstavond wat meewarig aan toen ik begon over de koffie. Hij zet hem graag sterk. Standje drie op onze zwarte Zwitserse koffiemachine. ,,Dat doen we voorlopig even anders", probeerde ik hem een tikkeltje ongemakkelijk mee te geven. ,,Standje 1 is ook goed. Scheelt drie keer zoveel bonen en smaakt net zo goed."