Volledig scherm
PREMIUM
Als iemand over jouw rug rijk wil worden, hoef je dat niet te pikken, vindt columnist Niels Herijgens. (Foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs) © BN DeStem

Paay versus parasiet: niemand is veilig voor Johan Vlemmix

COLUMNBekende Brabanders-nieuws: Johan Vlemmix (uit Eindhoven) en Patricia Paay (tegenwoordig residerend in Wernhout) hebben wat uit te vechten in de rechtszaal. Paay wil centen zien van Vlemmix, omdat die van plan was een sekspop naar haar gelijkenis op de markt te brengen. Zonder dat zij daarvan wist.

  1. Soixante neuf: het is meer iets voor zon- en feestdagen
    column

    Soixante neuf: het is meer iets voor zon- en feestdagen

    Nu de Tour de France is afgelopen, wilde ik het eens met u over de Franse toer hebben. De Franse toer is de ouderwetse uitdrukking waarmee men het seksuele tijdverdrijf soixante neuf omschrijft. Er kleeft sowieso iets Frans aan deze activiteit. In het deftige Duits heet het französicher Verkehr of Duettbläserei, de volkse variant is Tuten und Blasen. Al in de Kamasutra, het 2000 jaar oude Indische leerboek voor pasgetrouwde stellen, werd het aangeduid als specialiteit: iets voor de fijnproever. Het is duidelijk geen alledaagse vorm van geslachtsgemeenschap, meer iets voor zon- en feestdagen.