Volledig scherm
PREMIUM
Showkoppen zijn favoriet bij columnist Niels Herijgens: De jarige hond van Lilian Marijnissen en Jeroen Nieuwenhuize trapt af bij Radio 10, dat werk. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Lekkere kop! Maar wáármee wilde die actrice nu betalen?

COLUMNEen lekkere nieuwskop, daar kun je mij voor wakker maken. Toch raakte ik gisteren even in de war van deze: Gwyneth Paltrow betaalt boete voor misleiding met vaginale stenen. Eh... wat?

Sommige krantenkoppen blijven lang hangen. In Amerika kent iedereen de zin Dewey defeats Truman­­, die de verkeerde winnaar aanwees bij de presidentsverkiezingen. Harry Truman poseerde er lachend mee. 

 1. Ruttes trollen
  van de hoofdredactie

  Ruttes trollen

  “De grote paradox van onze tijd is dat het in de overload aan informatie, aan meningen en meninkjes, steeds moeilijker wordt feiten en fictie uit elkaar te houden. Dat is iets waar zowel journalisten als politici zich zorgen over moeten maken. Want het nepnieuws en de internettrollen zijn echt onder ons en dat is niet iets om licht over te denken. Als een feit ook maar een mening wordt, zijn het publieke debat en de democratische rechtsstaat het eerste slachtoffer.’’
 2. ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijkheid krijgen zijn dromen waar te maken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijk­heid krijgen zijn dromen waar te maken’

  Zevenbergen, sportpark de Meeren zondag 13 januari 2019. Vandaag is de voetbalvereniging Virtus gastheer van een vriendschappelijk toernooitje. Naast de thuisclub spelen Beek Vooruit, Rood-Wit Willebrord en UVV’40 twee wedstrijdjes van krap een uur tegen elkaar. De insteek? Lekker voetballen na een winterstop vol bubbelwijn, kalkoen, oliebollen en bier. Eersteklasser Rood-Wit wint het vierluik trouwens overtuigend.