Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens verbaast zich over Vlaamse betaalgewoontes: aan pin doen ze in de horeca vaak niet, en dat vinden ze heel gewoon. © Niels Herijgens

Klein bedrag, pinnen mag... tot je de Belgische grens bent gepasseerd

COLUMNSteeds als ik denk alles van de Belgen te weten, verrassen ze me weer. Kun je nog zo’n grensstreekbewoner zijn en je zo lekker quasi-Vlaams voelen, blijkt het daar toch weer anders te werken.

Neem betalen in de horeca. Deze week nam ik voor een concert in Antwerpen een snelle hap in een pizzeria. Of ik met mijn bankpas kon betalen, vroeg ik toen de rekening kwam. Niet eens een echte vraag, meer een vriendelijk verzoek. Het antwoord was een afgemeten nee. Geen uitleg of excuses. Ze deden er hier niet aan, en vonden dat kennelijk gewoon.

  1. #MeNot
    COLUMN

    #MeNot

    Emancipatie is een goede zaak. Maar ook een lastige. Dat bleek zondag maar weer eens in de veldrit op en rond de Muur van Geraardsbergen. Tijdens de eerste verkenning van het parkoers bleek één van de afdalingen wel erg lastig (lees gevaarlijk) te zijn. Na het aanhoren van de nodige klachten en het zien van een reeks tuimelpartijen werd besloten een en ander aan te passen. Voor de mannen althans. Voor de vrouwen werd de hele lus met afdaling simpelweg uit het parkoers geschrapt.