Volledig scherm
PREMIUM
HOOGERHEIDE - Foto van de 8-jarige Jesse Dingemans, in het gemeentehuis van Hoogerheide, bij de condoleancemogelijkheid destijds. ANP PHOTO ROBERT VOS © ADN Beeldredactie

Julien C: de gedachte dat het opnieuw fout zou gaan, is onverdraaglijk

COLUMNHet moet hels zijn, te weten dat je kind is vermoord. Onverdraaglijk is de gedachte, dat dit te voorkomen was geweest. Met dit gevoel leven de ouders van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht en de 23-jarige Julie van Espen uit Antwerpen elke dag. Hun dochters werden vermoord, in beide gevallen was de dader een veroordeeld verkrachter. De vader van de Belgische dader had justitie gewaarschuwd. De stiefvader van Julien C. waarschuwt ook.

C. sneed dertien jaar geleden de keel door van de 8-jarige Jesse Dingemans. Dat gebeurde op basisschool de Klim-Op in Hoogerheide. Een klas. Een kind. Een mes. Iets dat nooit had mogen gebeuren.

  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.