Conservator Monique Rakhorst en de heilige Barbara in het Stedelijk Museum Breda; volgens columnist Niels Herijgens een van de vele, vele culturele plekken in Brabant.
Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Monique Rakhorst en de heilige Barbara in het Stedelijk Museum Breda; volgens columnist Niels Herijgens een van de vele, vele culturele plekken in Brabant. © Ramon Mangold; Marcel Otterspeer

Idiote aanbevelingen voor cultuur in Brabant, rechtstreeks vanuit de grachtengordel

COLUMNHet bekendste wat Brabant op cultureel vlak te bieden heeft is... de Pathébioscoop. Dat concludeert onderzoeksbureau Hendrik Beerda deze week.

  1. Droogvissen is niet minder dwaas of onnozel dan voetbal
    PREMIUM
    COLUMN

    Droogvis­sen is niet minder dwaas of onnozel dan voetbal

    Als komende zondagmiddag in Hoogerheide de strijd om de wereldtitels veldrijden losbarst, wordt vlakbij, aan de andere kant van de grens in Zwijndrecht, hard getraind voor een heel ander WK. Dat van het droogvissen, komende zomer in Tunesië. Ene Erik probeert er op een grote groene weide zijn vishaakje zo ver mogelijk weg te werpen. ‘Mensen vragen soms wat ik aan het doen ben. Karpers vangen, zeg ik dan. Graskarpers. Sommigen geloven het nog ook’, vertelde hij deze week op de radio.