Iconen van de krant

van de hoofdredactieVeertig jaar! Veertig jaar werkzaam voor deze mooie krant. Met het nog iets verder oprekken van de pensioengerechtigde leeftijd, moet het mij ook kunnen lukken. Of ik het daadwerkelijk ga klaarspelen, is een tweede.

Volledig scherm
André Trompers. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Welke collega’s het goede voorbeeld alvast hebben gegeven? John Bas en Ans van Goch, twee iconen van BN DeStem. John Bas, columnist, verslaggever en voormalig chef, vierde zijn jubileum begin augustus. We hieven het glas op en met John in café De Kwinkslag in Rijsbergen, bij Rietje. De stamkroeg van John, waar hij inspiratie opdoet voor columns, werkt aan zijn netwerk, maar vooral tot rust en ontspanning komt.

Het was goed toeven bij Rietje, en John ­genoot met volle teugen. Hij werd uiteraard door de mangel gehaald, toegesproken op de manier waarop hij dat doet bij anderen, maar vooral geëerd.

John, normaal toch de stoerheid zelve, voelde zich gevleid. Hij sprak het niet met ­zoveel woorden uit, maar het deed hem veel dat er zovelen voor hem naar Rijsbergen ­waren gekomen. Collega’s, oud-collega’s, vrienden en familie genoten van en met John.

Van Gogh

Met Ans van Goch vieren we vandaag haar 40-jarige trouwe dienstverband. Dat doen we – hoe kan het ook anders – in Brasserie Van Gogh in Zundert.

Ans is voor lezers misschien iets minder ­bekend, want al jarenlang actief op de eind­redactie en dus niet vaak met haar naam terug te zien boven verhalen. Voor degenen die Ans niet kennen: Ans ís BN DeStem. Ans staat op met BN DeStem en Ans gaat naar bed met BN ­­DeStem. 

Een steun en toeverlaat voor velen, vraagbaak voor iedereen die daar behoefte aan heeft en ­iemand met een bewonderenswaardig hoog ­verantwoordelijkheidsgevoel. Bovenal is Ans van Goch een vakvrouw pur sang. Scherp op de inhoud, perfectionistisch en loyaal.

Stilte

Ook zij gaat vandaag genieten, net zoals John dat vorige maand deed. En onze befaamde sportverslaggever Ad Pertijs eerder dit jaar op de redactievloer, ook bij hem staat de teller al op ruim 40 jaar. Trouwe collega Jos de Nijs had het twee jaar geleden ook ­moeten vieren, wat mij betreft. Maar hij koos ervoor zijn 40-jarige dienstverband in alle stilte voorbij te laten gaan. Net zo goed als John, Ans en Ad is hij een icoon van BN DeStem.

Het is een genot om met mensen als John, Ans, Ad en Jos te mogen werken. Begaan met de werkgever, harde werkers en échte vakmensen.

In het vluchtige tijdperk waarin we leven is er vaak weinig aandacht voor dit soort unieke momenten. Daarom ben ik zo blij dat we vandaag stilstaan bij dit mooie moment voor Ans. Dat verdient zij als geen ander.

André Trompers,
interim-hoofdredacteur

Reageren? hoofdredactie@bndestem.nl