Wist jeugdgevangenis Den Hey-Acker dan niets van de criminele contacten van de jonge delinquent die zonder begeleiding buiten de poort mocht werken, vraagt columnist Niels Herijgens zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
Wist jeugdgevangenis Den Hey-Acker dan niets van de criminele contacten van de jonge delinquent die zonder begeleiding buiten de poort mocht werken, vraagt columnist Niels Herijgens zich af. © Perry Roovers/MaricMedia; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Horen uitbraakpogingen erbij of zijn we gewoon naïef?

COLUMNDeze week werd bekend dat Ridouan Taghi niet één, niet twee, maar zelfs drie plannen had uitgewerkt om zich te laten bevrijden uit de zwaar bevei­ligde gevangenis in Vught. Gewelddadige plannen.

  1. Droogvissen is niet minder dwaas of onnozel dan voetbal
    PREMIUM
    COLUMN

    Droogvis­sen is niet minder dwaas of onnozel dan voetbal

    Als komende zondagmiddag in Hoogerheide de strijd om de wereldtitels veldrijden losbarst, wordt vlakbij, aan de andere kant van de grens in Zwijndrecht, hard getraind voor een heel ander WK. Dat van het droogvissen, komende zomer in Tunesië. Ene Erik probeert er op een grote groene weide zijn vishaakje zo ver mogelijk weg te werpen. ‘Mensen vragen soms wat ik aan het doen ben. Karpers vangen, zeg ik dan. Graskarpers. Sommigen geloven het nog ook’, vertelde hij deze week op de radio.