Hoe Netflix mijn leven verpest

columnNetflix is een monster, maar makkelijk te verwarren met een schattig meisje met twee vlechtjes. 

Volledig scherm
Fee Buurmans © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Aan het eind van een aflevering van een serie trekt ze je aan je shirt en knippert ze met haar bambi-ogen. 'Nog eentje kan geen kwaad, als je deze hebt gezien, kun je weer verder met je leven, beloofd!', zegt ze met een schuin hoofd en een vlechtje om haar vinger draaiend. Dat geloof je meteen. Je krijgt de neiging om in dat lekkere wangetje te knijpen. En al na vijf seconden begint de volgende aflevering automatisch af te spelen. Cliffhangers bestaan niet meer. 

Maar trap niet in haar valstrik. Haar lichaam is het huis van een demonisch wezen dat al je aandacht opeist. Aflevering voor aflevering trekt ze je mee in haar fictieve wereld. Steeds dieper zak je weg. Verlamd op de bank. Ogen prikkelen. Zitplekken op de billen. Nog eentje… Nog eentje… Nog eentje. En dan is het opeens half vijf in de ochtend.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.