'Pestdokter', een wagen uit het bloemencorso van 2018. Dit jaar gaat het corso niet door, en columnist en corsobouwer Niels Herijgens wil daar niet over lopen simmen.
Volledig scherm
PREMIUM
'Pestdokter', een wagen uit het bloemencorso van 2018. Dit jaar gaat het corso niet door, en columnist en corsobouwer Niels Herijgens wil daar niet over lopen simmen. © Ramon Mangold, Marcel Otterspeer (Pix4Profs)

Hoe ik heel hard probeer niet te treuren om een afgelast corso

COLUMNDat moet ik natuurlijk niet doen, een beetje m’n particuliere chagrijn etaleren op deze plek. Zeker nu niet. Daarom wil ik het hier liever niet hebben over de afgelasting van het Zundertse bloemencorso. Ik bedoel: er zijn veel ergere dingen aan de hand.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”