Volledig scherm
PREMIUM
Ook de Belgen maken grappen over de productiviteit van ambtenaren, weet columnist Niels Herijgens. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Hoe honderden zuinige Belgen aan een goedkope lunch kwamen

COLUMNZo, weer een vooroordeel dat het raam uit kan. De Vlaamse overheid heeft haar personeelsrestaurants tot verboden gebied verklaard voor buitenstaanders. De reden: iedereen kwam daar eten, omdat het er zo goedkoop is.

En maar moppen tappen over die zuinige Hollanders. Intussen zijn het de zuiderburen zelf die graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. In de ambte­narenkantines betaal je slechts 4 euro voor een dagschotel. Met goed spul op je bord, volgens de kenners. Dat vonden kennelijk hele volksstammen interessant.

 1. Ruttes trollen
  van de hoofdredactie

  Ruttes trollen

  “De grote paradox van onze tijd is dat het in de overload aan informatie, aan meningen en meninkjes, steeds moeilijker wordt feiten en fictie uit elkaar te houden. Dat is iets waar zowel journalisten als politici zich zorgen over moeten maken. Want het nepnieuws en de internettrollen zijn echt onder ons en dat is niet iets om licht over te denken. Als een feit ook maar een mening wordt, zijn het publieke debat en de democratische rechtsstaat het eerste slachtoffer.’’
 2. ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijkheid krijgen zijn dromen waar te maken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijk­heid krijgen zijn dromen waar te maken’

  Zevenbergen, sportpark de Meeren zondag 13 januari 2019. Vandaag is de voetbalvereniging Virtus gastheer van een vriendschappelijk toernooitje. Naast de thuisclub spelen Beek Vooruit, Rood-Wit Willebrord en UVV’40 twee wedstrijdjes van krap een uur tegen elkaar. De insteek? Lekker voetballen na een winterstop vol bubbelwijn, kalkoen, oliebollen en bier. Eersteklasser Rood-Wit wint het vierluik trouwens overtuigend.