Volledig scherm
PREMIUM
Ook de Belgen maken grappen over de productiviteit van ambtenaren, weet columnist Niels Herijgens. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Hoe honderden zuinige Belgen aan een goedkope lunch kwamen

COLUMNZo, weer een vooroordeel dat het raam uit kan. De Vlaamse overheid heeft haar personeelsrestaurants tot verboden gebied verklaard voor buitenstaanders. De reden: iedereen kwam daar eten, omdat het er zo goedkoop is.

En maar moppen tappen over die zuinige Hollanders. Intussen zijn het de zuiderburen zelf die graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. In de ambte­narenkantines betaal je slechts 4 euro voor een dagschotel. Met goed spul op je bord, volgens de kenners. Dat vonden kennelijk hele volksstammen interessant.

  1. Ziekenhuisje spelen
    PREMIUM
    column

    Ziekenhuis­je spelen

    BERGEN OP ZOOM - Zorgeloos doktertje spelen. Of ziekenhuisje. Dat deden wij, mijn vriendinnen en ik, als kleine meisjes altijd graag. Ik was altijd de patiënt. Geen idee waarom. Maar gelukkig werd ik altijd snel geholpen. De bank in de kamer was het ziekenhuisbed, mijn vriendinnetjes opereerden en gaven medicijnen. In no time was ik opgeknapt. Betalen hoefde ik nooit. Als ik mijn medicijnen, meestal lekkere snoepjes, deelde waren ze al lang blij.