Volledig scherm
PREMIUM
Buiten Brabant had niemand nog interesse in het verzonnen boek, stelt columnist Niels Herijgens. (Foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs) © Niels Herijgens

Het nepboek in Bergen op Zoom: een leugen die nul extra bezoekers oplevert

COLUMNEr was dus géén eeuwenoud boek gevonden in Bergen op Zoom. Het bleek een grapje van de gemeente en Het Markiezenhof, het eeuwenoude stadspaleis dat tegenwoordig een museum is.

Ja, daar waren wij mooi ingestonken. En met ons verschillende andere media. Journalistieke luiheid, vinden sommigen. Mijn ervaring: wanneer genoeg mensen onderling afspreken om samen staalhard te liegen, dan sta je machteloos. Dat heet misleiding.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wedden dat je niet kunt gokken op Mathieu van der Poel in Putte-Kapellen
    PREMIUM
    COLUMN

    Wedden dat je niet kunt gokken op Mathieu van der Poel in Put­te-Kapellen

    Met de legendarische zin 'Had mijn vrouw maar één zo'n been' introduceerde Godfried Bomans in 1963 Marlene Dietrich op het Grand Gala du Disque. Wie het heden ten dage in de cross moet opnemen tegen Mathieu van der Poel zal gisteren hetzelfde verzucht hebben over het onderstel van de Nederlandse alleskunner. Zaterdag blesseerde die zijn enkel in een wedstrijd in Lokeren. De dag erop reed hij in Gieten met zijn overgebleven been iedereen toch weer gewoon naar huis.