Volledig scherm
PREMIUM
column ronald goedemondt © column ronald goedemondt

Het is zo lekker om vanuit de keuken een koprol de woonkamer in te maken

columnHet begint altijd met de knopjes die geluid maken. Vanuit het schap in de speelgoedwinkel staart een felgroen voertuig mij aan.

De verpakking schreeuwt de woorden Try me! met daarnaast een pijl naar een fluorgele knop. Wie ben ik om daar niet op te drukken? Ik volg de instructie op en de daaropvolgende racegeluidenherrie is verrassend realistisch. Er lichten ook nog felle flitsvlammen op bij de wielen. Had ik niet verwacht. So it begins: Mijn transformatie van een verantwoordelijke, vriendelijk glimlachende ouder – op zoek naar educatief speelgoed voor zijn zoon – tot een schichtige, wereldvreemde figuur die vergeten is dat hij zelf een kind heeft en vervuld is van speellust en hebberigheid.

  1. ‘De spelersgroep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’
    PREMIUM
    column

    ‘De spelers­groep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’

    Ontslag. Páts. Dat is een klap die hard aankomt. Iedere voetbaltrainer krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken. Op dat moment voel je de grond onder je voeten wegzakken. Dat hakt er emotioneel diep in. Zelfs de beste trainers gaan hevig twijfelen aan eigen kunnen. Niet goed genoeg. Gewogen en te licht bevonden. Of je nou Scolari of De Vries heet, dat gevoel overheerst. Een donkere kloteperiode breekt aan.