Volledig scherm
PREMIUM
column ronald goedemondt © column ronald goedemondt

Het is zo lekker om vanuit de keuken een koprol de woonkamer in te maken

columnHet begint altijd met de knopjes die geluid maken. Vanuit het schap in de speelgoedwinkel staart een felgroen voertuig mij aan.

De verpakking schreeuwt de woorden Try me! met daarnaast een pijl naar een fluorgele knop. Wie ben ik om daar niet op te drukken? Ik volg de instructie op en de daaropvolgende racegeluidenherrie is verrassend realistisch. Er lichten ook nog felle flitsvlammen op bij de wielen. Had ik niet verwacht. So it begins: Mijn transformatie van een verantwoordelijke, vriendelijk glimlachende ouder – op zoek naar educatief speelgoed voor zijn zoon – tot een schichtige, wereldvreemde figuur die vergeten is dat hij zelf een kind heeft en vervuld is van speellust en hebberigheid.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.