Volledig scherm
PREMIUM
Primoz Roglic (links, in de leiderstrui) en Stef Clement als ploeggenoten bij Lotto-Jumbo in de Ronde van Romandië van 2018. © Cor Vos

Het is goed dat Stef Clement er is

columnNou, nou, nou, die Stef Clement. Die zegt zomaar dat we heel anders tegen de prestaties van Primoz Roglic aan zouden kijken als hij niet in een Nederlandse ploeg zou rijden. Hoe durft ie? Zijn eigen nest bevuilen?

De reacties waren niet mals begin deze week toen Clement in het NOS Sportforum zijn bedenkingen uitte over het presteren van Roglic. De oud-renner uit Breda zette zijn vraagtekens bij de reuzenstappen die de Sloveen, met wie hij in 2017 en 2018 nog samen reed bij het toenmalige Lotto-Jumbo, gezet heeft ten opzichte van concurrenten als Simon Yates en Vincenzo Nibali.

  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.