Viroloog Marc van Ranst (links) moest onderduiken omdat iemand het op zijn leven had gemunt. Flink wat Belgen praatten die bedreiging nog goed ook, zag columnist Niels Herijgens.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc van Ranst (links) moest onderduiken omdat iemand het op zijn leven had gemunt. Flink wat Belgen praatten die bedreiging nog goed ook, zag columnist Niels Herijgens. © AFP; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Geweld goedpraten is toch echt wat anders dan kritiek leveren op virologen

COLUMNOnze zuiderburen zijn soms de kampioenen van het understatement. ,,Zijn toekomst bij Defensie lijkt zeer wankel”, zei iemand van een Belgische militaire vakbond. Dat ging dus over een voortvluchtige, zwaarbewapende beroepsmilitair die had gedreigd de bekendste viroloog van het land een kopje kleiner te maken. Goh, echt? Zou zijn loopbaan werkelijk op het spel staan?

  1. Vriendin ontspoorde militair richt zich tot Conings: ‘Jurgen, als je nog leeft, maak geen slachtoffers’
    Play
    VIDEO

    Vriendin ontspoorde militair richt zich tot Conings: ‘Jurgen, als je nog leeft, maak geen slachtof­fers’

    De met de dood bedreigde topviroloog Marc Van Ranst is dinsdag door bewakers in veiligheid gebracht nadat bleek dat de gezochte militair Jurgen Conings bij hem voor de deur stond. Dat bevestigt de Leuvense hoogleraar vanuit zijn onderduikadres tegen deze site. Van Ranst, een van de gezichten van de Belgische coronabestrijding, is een van de belangrijkste doelwitten van de al dagen voortvluchtige Conings.