Stephen Curry juicht na een rake driepunter voor de Golden State Warriors. Een beeld dat volgend jaar op de Olympische Spelen voor Team USA ook niet zou misstaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephen Curry juicht na een rake driepunter voor de Golden State Warriors. Een beeld dat volgend jaar op de Olympische Spelen voor Team USA ook niet zou misstaan. © USA TODAY Sports

Gelukkig doet Stephen Curry volgend jaar wel mee aan de Olympische Spelen. Zegt hij...

columnStelt u zich eens voor: Oranje plaatst zich voor het EK voetbal van volgend jaar, maar doet uiteindelijk mee zonder Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Memphis Depay. Blessures? Welnee, de heren hebben geen zin en tijd omdat ze zich moeten voorbereiden op het volgende seizoen met hun clubjes Liverpool, Barcelona, Juventus en Olympique Lyon.

Ondenkbaar, zegt u? Inderdaad. Het is net zoiets als een WK wielrennen volgende week zonder Peter Sagan, Alejandro Valverde, Julian Alaphillippe en Mathieu van der Poel. Of een WK driebanden zonder Dick Jaspers, Eddy Merckx en Torbjörn Blomdahl. Toch is er een wereldsport waarin de beste spelers wel hun neus ophalen voor het WK en gewoon thuis blijven. Met alle gevolgen vandien.