Volledig scherm
PREMIUM
Geen beestachtige zegswijzen meer gebruiken, columnist Niels Herijgens (rechts) vindt het maar een dierenleedscheet. © ANP; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Geen spreekwoorden met dieren meer gebruiken? Zeg, hou eens op

COLUMNZitten medewerkers zich soms stierlijk te vervelen bij dierenrechtenorganisatie PETA? Dat zou misschien het voorstel verklaren om alle uitdrukkingen met beestjes erin te veranderen. Stop anti-dierentaal, heet het.

Ik dacht aan een grap, maar het stond er wel degelijk. PETA vindt dat onze fauna lijdt onder spreekwoorden en gezegden, en die moeten dus anders. Te beginnen in het Engels.

 1. Ruttes trollen
  van de hoofdredactie

  Ruttes trollen

  “De grote paradox van onze tijd is dat het in de overload aan informatie, aan meningen en meninkjes, steeds moeilijker wordt feiten en fictie uit elkaar te houden. Dat is iets waar zowel journalisten als politici zich zorgen over moeten maken. Want het nepnieuws en de internettrollen zijn echt onder ons en dat is niet iets om licht over te denken. Als een feit ook maar een mening wordt, zijn het publieke debat en de democratische rechtsstaat het eerste slachtoffer.’’
 2. ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijkheid krijgen zijn dromen waar te maken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Een jonge god zal nooit meer de mogelijk­heid krijgen zijn dromen waar te maken’

  Zevenbergen, sportpark de Meeren zondag 13 januari 2019. Vandaag is de voetbalvereniging Virtus gastheer van een vriendschappelijk toernooitje. Naast de thuisclub spelen Beek Vooruit, Rood-Wit Willebrord en UVV’40 twee wedstrijdjes van krap een uur tegen elkaar. De insteek? Lekker voetballen na een winterstop vol bubbelwijn, kalkoen, oliebollen en bier. Eersteklasser Rood-Wit wint het vierluik trouwens overtuigend.