Volledig scherm
PREMIUM
Een aansluiting op de riolering lijkt doodnormaal, maar ten zuiden van de grens ligt dat anders, ziet columnist Niels Herijgens © Koen Suyk/ANP; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Geen riool maar alles in de sloot? Dat gebeurt dichterbij dan je denkt

COLUMNTijd voor riooljournalistiek, over een onderzoek met een luchtje: in Vlaanderen blijkt een op de acht huizen nog steeds niet aangesloten op het riool. Smerige zaak!

Want de vraag of iemand of al riolering heeft, is bij ons meestal een geintje over de vermeende achterlijke afkomst van die persoon. Uit de categorie: wanneer gaan ze bij jullie de weg verharden, hoe vaak per dag moet jij drinkwater uit de put scheppen, voor hoeveel koeien heb jij je vriendin gekocht.

  1. ‘De spelersgroep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’
    PREMIUM
    column

    ‘De spelers­groep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’

    Ontslag. Páts. Dat is een klap die hard aankomt. Iedere voetbaltrainer krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken. Op dat moment voel je de grond onder je voeten wegzakken. Dat hakt er emotioneel diep in. Zelfs de beste trainers gaan hevig twijfelen aan eigen kunnen. Niet goed genoeg. Gewogen en te licht bevonden. Of je nou Scolari of De Vries heet, dat gevoel overheerst. Een donkere kloteperiode breekt aan.