Volledig scherm
PREMIUM
Een aansluiting op de riolering lijkt doodnormaal, maar ten zuiden van de grens ligt dat anders, ziet columnist Niels Herijgens © Koen Suyk/ANP; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Geen riool maar alles in de sloot? Dat gebeurt dichterbij dan je denkt

COLUMNTijd voor riooljournalistiek, over een onderzoek met een luchtje: in Vlaanderen blijkt een op de acht huizen nog steeds niet aangesloten op het riool. Smerige zaak!

Want de vraag of iemand of al riolering heeft, is bij ons meestal een geintje over de vermeende achterlijke afkomst van die persoon. Uit de categorie: wanneer gaan ze bij jullie de weg verharden, hoe vaak per dag moet jij drinkwater uit de put scheppen, voor hoeveel koeien heb jij je vriendin gekocht.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.