Ja, bij de provinciale verkiezingen zag je vaak landelijke kopstukken als Thierry Baudet en Jesse Klaver. Maar zolang de Statenleden de Senaat kiezen zíjn deze verkiezingen ook landeiljk, constateert columnist Niels Herijgens.
Volledig scherm
PREMIUM
Ja, bij de provinciale verkiezingen zag je vaak landelijke kopstukken als Thierry Baudet en Jesse Klaver. Maar zolang de Statenleden de Senaat kiezen zíjn deze verkiezingen ook landeiljk, constateert columnist Niels Herijgens. © ANP; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Geef ons twee stemmen: eentje voor de provincie en een voor de Eerste Kamer

COLUMNVerkamering: ik zag het woord gisteren staan en wist meteen waar het op sloeg. De politiek natuurlijk. Een aanduiding voor het gegeven dat mensen bij provinciale verkiezingen hun stem vooral laten afhangen van de gevolgen voor de Eerste Kamer. Deze verkiezingen verkameren waar je bij staat.

  1. Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt
    PREMIUM

    Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt

    Overal waar we komen, vragen de mensen wie wij zijn... Het is de eerste zin uit een lied dat de supporters van NAC iedere wedstrijd weer recht vanuit het hart het stadion laten rondzingen. 'Wie zijn wij eigenlijk?', zullen ze zich inmiddels afvragen. Meer en meer komen ze erachter dat er twee NAC's zijn. Het NAC van het volk, dat zich herkent in trainers als Stijn Vreven en Peter Hyballa. En het NAC van de ingehuurde bestuurders, technocraten en de onzichtbare geldschieters.