Voorbeeldfoto van een zwerver in Nederland, aan wie we zo vaak voorbij lopen.  De man over wie de column gaat trok naar Griekenland, en werd daar weer méns. Geen zwerver maar een vrijbuiter. En niemand die ermee zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorbeeldfoto van een zwerver in Nederland, aan wie we zo vaak voorbij lopen. De man over wie de column gaat trok naar Griekenland, en werd daar weer méns. Geen zwerver maar een vrijbuiter. En niemand die ermee zat. © BN DeStem

Er gebeuren ook nog goede dingen, lees maar

Hij kon niet aarden in Nederland. Daarom was de zwerver ooit gaan reizen. Hij belandde in het Griekse dorp dat jarenlang ook mijn thuis was. Elke stoeprand was zijn stoel. Altijd zat hij daar met een blikje bier in zijn hand en een shaggie in zijn bijna tandeloze mond.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?