Volledig scherm
PREMIUM
Was het een moddergevecht, tussen de weggestuurde Zihni Özdil en Jesse Klaver? Columnist Niels Herijgens vindt dat we niet moeten overdrijven. © ANP; Pix4Profs

Een vrijdenker de mond gesnoerd? Doe eens rustig over dat GroenLinks-ruzietje

COLUMNZielig hè, voor Zihni Özdil? Achgossie. Het Kamerlid wordt door Jesse Klaver uit de GroenLinks-fractie gezet, en heel weldenkend Nederland staat op zijn achterste poten, want hier werd Een Vrijdenker De Mond Gesnoerd.

Nou nou, mag het even wat minder, mensen? Ik begrijp best dat sommigen Klaver graag eens zien struikelen - de idealeschoonzonerigheid van de Roosendaalse partijleider werkt inderdaad op de zenuwen. Maar om hem nu gelijk van dictatoriale trekjes te betichten... Die jongen probeerde wel stiekem een gesprek met hem op te nemen, hè? Is dat niet ook een beetje raar? Ik doe dat niet zo vaak bij collega’s, in elk geval.

  1. Geslaagd! Maar hoe?
    PREMIUM
    Column

    Geslaagd! Maar hoe?

    Zoon heeft zijn diploma gehaald. In één keer. Afgelopen woensdag maakte school dat bekend. Alle ouder(s)/verzorger(s) indachtig, van wie het kind komende jaren een eindtoets maakt op de middelbare school, pleit ik voor vernieuwing van de wijze waarop de uitslag tot ze gaat komen. In ons geval moesten wij ons des namiddags tussen 13.00 en 15.00 uur naast het telefonie-apparaat nestelen. Want is die tijdspanne zouden ‘ze’ bellen. Geslaagd, een her of gezakt. Meer keuze kregen we niet.