Volledig scherm
PREMIUM
Universele laders? Columnist Niels Herijgens vraagt zich af of we dan ook allemaal óf gleuf- of kruiskopschroeven moeten gaan gebruiken. © BN DeStem

Eén oplader die op alle telefoons past: moeten we zoiets echt afdwingen?

COLUMNHoera, er komt één lader die past in elke smartphone! Eindelijk af van uitpuilende keukenlades met snoertjes in allerlei soorten en maten. Weg met de paniek op kantoor wanneer je een bijna leeg batterijtje op je scherm ziet, terwijl je weet dat je collega’s allemaal dat ene nieuwere modelletje hebben, waarvan het stekkertje net twee millimeter breder is. De EU gaat het regelen.

  1. Soixante neuf: het is meer iets voor zon- en feestdagen
    column

    Soixante neuf: het is meer iets voor zon- en feestdagen

    Nu de Tour de France is afgelopen, wilde ik het eens met u over de Franse toer hebben. De Franse toer is de ouderwetse uitdrukking waarmee men het seksuele tijdverdrijf soixante neuf omschrijft. Er kleeft sowieso iets Frans aan deze activiteit. In het deftige Duits heet het französicher Verkehr of Duettbläserei, de volkse variant is Tuten und Blasen. Al in de Kamasutra, het 2000 jaar oude Indische leerboek voor pasgetrouwde stellen, werd het aangeduid als specialiteit: iets voor de fijnproever. Het is duidelijk geen alledaagse vorm van geslachtsgemeenschap, meer iets voor zon- en feestdagen.