Neerlands grootste wielrenner aller tijden, Joop Zoetemelk (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Neerlands grootste wielrenner aller tijden, Joop Zoetemelk (links). © BN DeStem

Een droge januari, maar dan net even anders

columnVliegend door de tijd zijn we aanbeland bij 2022. Mijn hemel, het lijkt nog maar zo kort geleden dat we met z’n allen uit keken naar het magische jaar 2000. Alles zou anders worden.

 1. Droogvissen is niet minder dwaas of onnozel dan voetbal
  PREMIUM
  COLUMN

  Droogvis­sen is niet minder dwaas of onnozel dan voetbal

  Als komende zondagmiddag in Hoogerheide de strijd om de wereldtitels veldrijden losbarst, wordt vlakbij, aan de andere kant van de grens in Zwijndrecht, hard getraind voor een heel ander WK. Dat van het droogvissen, komende zomer in Tunesië. Ene Erik probeert er op een grote groene weide zijn vishaakje zo ver mogelijk weg te werpen. ‘Mensen vragen soms wat ik aan het doen ben. Karpers vangen, zeg ik dan. Graskarpers. Sommigen geloven het nog ook’, vertelde hij deze week op de radio.
 2. 389 euro voor een playbackende oma
  PREMIUM

  389 euro voor een playbacken­de oma

  ,,Madonna treedt op in de Ziggo Dome, lees ik hier. Zullen we daar heengaan?” jubelt mijn vrouw naast me op de bank. ,,Sgoed. Leuk”, mompel ik. Madonna is – netjes uitgedrukt – niet helemaal mijn muziek. Nooit geweest ook. Maar ik snap heel goed dat mijn vrouw deze kans wil grijpen om de wereldster uit haar jeugd nog één keer te kunnen zien optreden. Concertbezoekjes zijn immers herinneringen voor het leven. Achteraf kun je zeggen dat je ‘erbij’ was toen en toen.