Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens zag baarden, paarden en klazen in allerlei soorten en maten. © Joris Knapen (links); Marcel Otterspeer (rechts) /Pix4Profs

Een baby op het verlanglijstje? Daar gaat Piet persoonlijk voor zorgen

COLUMNSinterklaas blijft een leuk spelletje. Met name voor volwassenen. Dat zie je eind november, begin december: de jaarlijkse bloeiperiode van het goedbedoelde amateurtoneel.

Rij een rondje door de regio en je komt van alles tegen. Fitpieten die hele middagen zingend rad­slagen maken. Chagrijnig hijgende knechten die zich ooit hebben voorgenomen de staf te dragen tot ze een lintje krijgen. Goedheiligmannen met een vet plaatselijk accent­­ die honderd keer ‘meneer de burgemeester’ en ‘meneer de voorzitter van het organisatie­comité’ bedanken.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.