Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Niels Herijgens zag baarden, paarden en klazen in allerlei soorten en maten. © Joris Knapen (links); Marcel Otterspeer (rechts) /Pix4Profs

Een baby op het verlanglijstje? Daar gaat Piet persoonlijk voor zorgen

COLUMNSinterklaas blijft een leuk spelletje. Met name voor volwassenen. Dat zie je eind november, begin december: de jaarlijkse bloeiperiode van het goedbedoelde amateurtoneel.

Rij een rondje door de regio en je komt van alles tegen. Fitpieten die hele middagen zingend rad­slagen maken. Chagrijnig hijgende knechten die zich ooit hebben voorgenomen de staf te dragen tot ze een lintje krijgen. Goedheiligmannen met een vet plaatselijk accent­­ die honderd keer ‘meneer de burgemeester’ en ‘meneer de voorzitter van het organisatie­comité’ bedanken.

  1. ‘De spelersgroep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’
    PREMIUM
    column

    ‘De spelers­groep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’

    Ontslag. Páts. Dat is een klap die hard aankomt. Iedere voetbaltrainer krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken. Op dat moment voel je de grond onder je voeten wegzakken. Dat hakt er emotioneel diep in. Zelfs de beste trainers gaan hevig twijfelen aan eigen kunnen. Niet goed genoeg. Gewogen en te licht bevonden. Of je nou Scolari of De Vries heet, dat gevoel overheerst. Een donkere kloteperiode breekt aan.