Volledig scherm
PREMIUM
Rico Verhoeven (links) moet een paar actierollen doen en dan wat anders, vindt columnist Niels Herijgens (rechts). Desnoods een romantische komedie met Corry Konings. © Instagram; CK; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Dit moet Rico doen om geen saaie actieheld te worden: filmtips voor de kickbokskampioen

COLUMN2019 wordt een goed jaar voor Rico Verhoeven. Die debuteert als hoofdrolspeler in een actiefilm, en dat wordt gewoon­­ een succes. De King of Kickboxing is ervoor geknipt. Zachtaardig in het dagelijks leven, genadeloos hard in het gevecht.

Je ziet zo voor je hoe hij in de ene filmscène een kind over het bolletje aait, om in de volgende met de blote hand een vijandige legereenheid in de pan te hakken: terwijl hij een helikopter uit de lucht blaast, slingert ie zes soldaten weg. Met één pink.

  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.