Volledig scherm
PREMIUM
Rico Verhoeven (links) moet een paar actierollen doen en dan wat anders, vindt columnist Niels Herijgens (rechts). Desnoods een romantische komedie met Corry Konings. © Instagram; CK; Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Dit moet Rico doen om geen saaie actieheld te worden: filmtips voor de kickbokskampioen

COLUMN2019 wordt een goed jaar voor Rico Verhoeven. Die debuteert als hoofdrolspeler in een actiefilm, en dat wordt gewoon­­ een succes. De King of Kickboxing is ervoor geknipt. Zachtaardig in het dagelijks leven, genadeloos hard in het gevecht.

Je ziet zo voor je hoe hij in de ene filmscène een kind over het bolletje aait, om in de volgende met de blote hand een vijandige legereenheid in de pan te hakken: terwijl hij een helikopter uit de lucht blaast, slingert ie zes soldaten weg. Met één pink.

  1. ‘De spelersgroep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’
    PREMIUM
    column

    ‘De spelers­groep van Be Ready zou geen vertrouwen hebben in een goede afloop: gelul’

    Ontslag. Páts. Dat is een klap die hard aankomt. Iedere voetbaltrainer krijgt er vroeg of laat een keer mee te maken. Op dat moment voel je de grond onder je voeten wegzakken. Dat hakt er emotioneel diep in. Zelfs de beste trainers gaan hevig twijfelen aan eigen kunnen. Niet goed genoeg. Gewogen en te licht bevonden. Of je nou Scolari of De Vries heet, dat gevoel overheerst. Een donkere kloteperiode breekt aan.