Volledig scherm
PREMIUM
Je kunt moeilijk ING niet straffen omdat je daarmee ook 'de goeien' zou benadelen, vindt columnist Niels Herijgens (Foto Marcel Otterspeer/Pix4Profs)

Die megaboete voor witwasbank ING is goed, een openbaar proces nog beter

COLUMNAltijd gedacht dat de bijnaam ‘bankier van de onderwereld’ voor eeuwig verbonden zou blijven met Willem Endstra, de vermoorde vastgoedman met foute vrienden. Maar sinds deze week is er een nieuwe kandidaat voor die titel: ING.

Ooit gold die bank – in giro- en later Postbankblauw – als dé geldbewaarder voor de gewone Nederlander. De laatste jaren was ze kennelijk wereldkampioen witwassen. 

  1. #MeNot
    COLUMN

    #MeNot

    Emancipatie is een goede zaak. Maar ook een lastige. Dat bleek zondag maar weer eens in de veldrit op en rond de Muur van Geraardsbergen. Tijdens de eerste verkenning van het parkoers bleek één van de afdalingen wel erg lastig (lees gevaarlijk) te zijn. Na het aanhoren van de nodige klachten en het zien van een reeks tuimelpartijen werd besloten een en ander aan te passen. Voor de mannen althans. Voor de vrouwen werd de hele lus met afdaling simpelweg uit het parkoers geschrapt.